Eiwitrijke frambozen kwarktaart

Eitwitrijke Kvarg taart gezond recept
Eitwitrijke Kvarg taart gezond recept

Gezond en rijk aan eiwitten

Ingrediënten voor 8 stukken kwarktaart

Voor de bodem
150 gram ontpitte (Medjoul) dadels
100 gram havermout (of ultra fine oats)
15 gram kokosolie

Voor de taart
450gram gram Kvarg framboos  (of Optimel Griekse Stijl framboos)
150 gram magere Franse kwark
100 gram diepvries frambozen
7 blaadjes gelatine

 Bereiding:

Bodem
1. Laat de dadels 15 minuten weken in warm water. Ontpit de dadels en meng deze samen met de havermout in de keukenmachine. Voeg als laatste de kokosolie toe.

2. Gebruik een middelgrote springvorm of een kleinere voor een dikkere bodem.

3.Doe het mengsel in de springvorm en zet de bodem van de taart even in de koelkast.

Taartvulling
4. Meng voor de vulling de Kvarg framboos met de magere Franse kwark.

5. Laat de gelatine blaadjes weken in water. Warm de diepvriesframbozen op in een pannetje en voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes toe. Roer totdat het een papje wordt.

6. Mix het framboos-gelatine mengsel met de kwark. Giet vervolgens over de bodem en zet de kwarktaart een nacht in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarden per punt kwarktaart:

162 kcal – 2,9 gram vet – 72,9 gram koolhydraten – 19,3 gram eiwit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Shopping Cart